Livredning.DK

ON DROWNING

    FORMÅLET med Frank Pia's film On Drowning var - som beskrevet i afsnittet Drukning på Video - at studere og optage bevægelser fra mennesker, der faktisk druknede. Lige fra begyndelsen til den senere redning fra kystlivreddere. Hovedparten af denne 17 min lange film udgøres af slow motion closeup eksaminationer af virkelige uisenesatte nær-drukninger og redninger. Disse filmsekvenser inkluderer drukninger med henholdsvis 1 drukneoffer, 2 drukneofre, 3 drukneofre og en gruppe på 4.

    Filmoptagelserne foregik fra et livreddertårn på Orchard Beach ved Long Island Sound i New York City. Orchard Beach har ganske lidt eller ingen strøm. Næsten alle nær-drukninger i filmen On Drowning forkommer efter at ikke-svømmere snubler på en sandbanke, en revle eller et klippefremspring, hvorefter de kommer på dybt vand. Det at drukneofrene snubler og glider i dybt vand, gør at ulykkerne er sammenlignlige med drukneulykker i swimmingpools, søer og andre stille-vands-områder. Studierne kan ses med et stort værdifuldt informativt udbytte. Derfor indgår Frank Pia's video On Drowning obligatorisk i uddannelsen af kystlivredere i Australien, Canada, Storbritanien, Europa, USA og New Zealand.

    On Drowning med observationerne af druknende ikke-svømmere var den første offentliggørelse af observering og uddybning af forskellen mellem en nødstedt svømmer og en druknende person. Denne afgørende forskel er i dag anset for at være en af de vigtigste elementer i livredderovervågning. On Drowning er det eneste undervisningsmateriale, der lærer kystlivredderne, dels at forstå, dels at genkende det, som Frank Pia har navngivet the 'Instinctive Drowning Response'.

    Frank Pia's research, der er baseret på genkendelse af drukneulykker, er nu inkorporeret som et klassisk element i stort set alle amerikanske, australske og canadiske kystlivredningsklubber. On Drowning er 'pioneren og klassikeren', når kystlivreddere skal undervises i faget 'genkendelse af drukneulykker'. Denne tidsløse dokumentarfilm af mennesker, der drukner på Orchard beach, Bronx, NY, hævdes at have reddet adskillige liv.
 

HVAD ANDRE HAR SAGT OM "ON DROWNING"
"Må jeg benytte lejligheden til at give Dem mine inderste lykønskninger for Deres enestående film. On Drowning er den fineste film inden for genren, som jeg har haft mulighed for at se. Denne film formår på få minutter at give kystlivrednings-kandidater den indsigt i genkendelse af drukneulykker, som det normalt kræver mange års livreddererfaring at opnå."
Vincent G. Moorhouse, Director, Harbors, Beaches, and Development City of Huntington Beach, CA-International Liaison Officer National Surf Lifesaving Association August 12th, 1971"On Drowning er en fremragende og jeg ser frem til at vise den for medlemmerne af foreningen."
Merle Dowd, National Swimming Pool Foundation, National Swimming Pool Institute, August 16th, 1971 


"Deres film On Drowning sammenholdt med analyserne er en af de mest udpenslende og grundige arbejder der findes på dette felt. Sammenslutningen af de professionelle kystlivreddere i Canada, Canadian Association of Professional Lifeguards, har enstemmigt blåstemplet Deres arbejder."
C.W. (Bill) Kirchhoff, Director
Canadian Association of Professional Lifeguards, August 18th, 1973 


"Deres film On Drowning har været en uvurderlig hjælp i vores uddannelse af kystlivreddere
i livredningsklubben gennem de seneste år.
"
Jane S. Wentzell. Coordination, 
Nova Scotia Lifeguard Service, June 2nd, 1978 


"Deres film On Drowning og Deres kommentarer vedrørende identifikation af druknende ofre har givet et storslået bidrag til uddannelse af kystlivreddere over hele verden."
Jack Dearlove. Chief Superintendent, National Council, The Surf Lifesaving Association of Australia, April 26th, 1977 


"Jeg har gentagende gange set Deres tidløse film, On Drowning. Særdeles imponerende. Principperne var fremragende fremstillet og jeg er enig i Dem i alle de basale begreber. Jeg viste filmen til mine medicinstuderende som en indledning til lektioner om drukning. Det var en forrygende introdiktion til emnet drukning på vort medicinstudie."
Martin J. Nemiroff, M.D. May 23, 1978 


Videoen On Drowning er en bestseller inden for kystlivredning verden over.


Nyhedsmedie for Kystlivredning


Copyright © 1990-2005  *  Nyhedsmedie for Kystlivredning / Lifeguard Page of Scandinavia, Danish Section, Livredning.DK
FORSIDENDrukningKystmorfologiTurist-aspektHistorieUdlandetRedningsudstyrAEDSiteMap
Opgaverne Litteratur Kystlivredderprøven Online ForumMail ServiceA-ZRedaktion
INDEX / Site map
INDEX / Site map
INDEX / Site map
INDEX / Site map
INDEX / Site map
INDEX / Site map
INDEX / Site map
INDEX / Site map
INDEX / Site map
INDEX / Site map