Den Lille Blå
 

9. Kystlivredning i Danmark – konklusion og markedsføring

Af kystlivrednings-veteranerne Steen P. G. Jørgensen, Jens Møller Christensen og Mogens Kirkeby, anno 1991

Den danske kyststrækning fremstår i dag som et fantastisk aktiv i turistmæssig forstand. De anske strande oplever i disse år en stigende bevågenhed som turistmål og i særlig grad som mål for den aktive turist. Kystregionen fra bagland over strandområde til badezone nydes i dag af såvel fjernturisten som den lokale – fordi sundhed og livskvalitet er nøje knyttet til det aktive menneske. Men kommer en badegæst i vanskeligheder, så er hjælpen mange steder så langt borte, at det er illusorisk at forestille sig, at hjælpen kan nå frem tidsnok til at forhindre en tragedie.

LIVREDNING.DK
 LIVREDNING.DK SPECIAL NYT
 VIDEO/AUDIO
ARANCIA redningsbåd
Rügen-Binz kystlivredderne
 FLERE BERETNINGER
Kystlivredder 2001 - Beretning af Christian Høgh Aziz
Virkelighedens Baywatch - Beretning af Høyer-Kruse & Hede Simonsen
Rødhus 2001 - Beretning af Jeppe Bredahl Pedersen
En Verden til Forskel - Beret-
ning af Bianca Carstensen
 EKSTRA INFORMATION
BEACH-kørestole
Animation af hestehul
RID-faktoren: En lumsk drukneårsag
 RESOURCES
Lær kystlivreddernes SIGNALFLAG at kende
NY livredningsbog
Online Debat Forum
Dette problem er særlig udtalt langs den vestjyske kyst, hvor der er mange områder, som ligger som ’sorte pletter’ i redningsmæssig forstand. I disse områder er der tillige badestrande, som i højsæsonen tiltrækker et særdeles stort publikum.

For såvel turisten, som lægger mellem 300 kr. og 1.000 kr. i døgnet i lokalområdet, som for den lokale, er det rapportens konklusion, at det er en ualmindelig god ide, at få gang i etableringen af kystlivredningen langs de danske badestrande. Og i tilknytning hertil at få oprettet en egentlig livredderskole.

Kystlivredningen vil fungere som et uundværligt supplement til det i baglandet eksisterende beredskab. Kystlivredderen er tillige vigtig, som den person, der vejleder den aktive turist. Det kan ske i form af forskellige strandaktiviteter, spændende fra ’havsvømmerprøve’ til forskellige sportsaktiviteter – eller formidling af tilbud, som er udarbejdet af lokale naturvejledere og turistforeninger. Og helt centralt i billedet fra redningsmand til turistvejleder står kystlivredderens forebyggende indsats. Den indsats, som i sommertiden styrker badesikkerheden ved vore strande. Denne indsats bør naturligvis indgå i markedsføringen af de danske strande – så det er vor opfattelse, at udgiften til etablering af kystlivredning kan genvindes mangefold i form af øget turisme – Jo, der er god brug for en kystlivredder!
**



Livredning.DK Livredning.DK Livredning.DK
 
 
Nyhedsmedie for Kystlivredning

BOOKMARK THIS!